Hot news (7)
ساخت بزرگترین ماکت کارخانه فولاد کشور توسط مهندسان ایرانی
نوشته شده توسط مهرگانبا تلاش و همت مهندسان ایرانی، ماکت سه بعدی و نمونه کوچک شده کارخانه فولاد گیلان به عنوان بزرگترین و هوشمندترین ماکت صنعت فولاد کشور، طراحی و ساخته شد.
حضور مهرگان در پنجمین همایش ملی معماری بناهای فاخر و پایدار
پنجمین همایش ملی بناهای فاخر و پایدار با حضور شرکت ماکت سازی مهرگان در روز یکشنبه 18 آذر 1397 در سالن اجلاس سران برگزار شد.
این همایش یک روزه توسط مرکز مدیریت طراحی پایدار با رویکرد حدید در تمایز معماری فاخر و تعریف شاخص از جامعه واقعی معماری برگزار شد.
اصلی ترین هدف این همایش ارائه رویکردها و اهداف مرکز طراحی پایدار در بسط و اشاعه معماری فاخر با هدف اتحاد و وحدت رویه بین جامعه معماری ایران و همچنین معرفی فضای مجازی سایت " معماری تی وی memari tv " به عنوان فضای رسانه ای نوآور در این حوزه آغاز شد.
مهندس عادل فرزام مدیرعامل مهرگان هدف از شرکت در همایش ملی معماری را آشنایی بیشتر معماران معاصر با متد های جدید ساخت نسل حدید ماکت های هوشمند عنوان کرد و یکی از راه های پیشرفت و توسعه سامان ها را ایجاد همکاری متقابل بین سازمان ها و محیط های آکادمیک دانست و اظهار داشت : مهرگان به جهت به روز بودن علم و دانش خود در حوزه معماری ، در همایش ها و نمایشگاه های تخصصی شرکت می کند تا از جدیدترین متدهای روز معماری بهره گیری کند و رضایت هرچه بیشتر مخاطبان خود را جلب کند.
در ادامه همایش ، پنل تخصصی " الگو پذیری در معماری " با عنوان اصالت ایده یا جریان باز اندیشه بین اساتید و پژوهشگران معماری برگزار شد.
در پایان از سه چهره ماندگار معماری معاصر ایران ، دکتر مهدی حجت ، دکتر سیاوش تیموری و استاد اصغر ساعد سمیعی تجلیل شد.
ماکت و انواع ماکت
امروزه بسیاری از شرکت های ساختمانی و صنعتی از پروژه های خود و کارخانه هایشان ماکت می سازند. اما واقعا چه نیازی به ماکت یا مدل وجود دارد؟ نسل جدید ماکت های هوشمند چگونه عمل می کنند؟
در این یادداشت سعی شده است تا به معرفی انواع ماکت و ماکت های هوشمند بپردازیم.
در ابتدا به تعریف ماکت نیاز داریم: ماکت، بازسازی پدیده های ساخت انسان یا پدیده های طبیعی هستند که در ابعاد کوچکتر یا بزرگتر از نمونه واقعی ساخته می شوند.
ماکت یا مدل ها نمایش فیزیکی یک شی را با دقیق ترین روابط ممکن با حالت فیزیکی به تصویر می کشند. درواقع مدل ها نماینده یک شی بزرگتر یا کوچکتر از حالت واقعی هستند.
انواع ماکت :
ماکت ها بر حسب کاربردشان انواع مختلفی دارند. از جمله : ماکت های معماری و شهرسازی ، ماکت های تبلیغاتی ، توپوگرافی ، دانشجویی ، صنعتی و ماکت های هوشمند و...
ماکت صنعتی : ماکت های صنعتی که خود به دو بخش تقسیم می شود : ماکت قطعات صنعتی و ماکت سایت یا کارخانه صنعتی. ماکت قطعات صنعتی زمانی ساخته می شود که یک قطعه وزنی بسیار سنگین دارد و در نمایشگاه ها غیرقابل حمل می باشد و یا برای به نمایش دادن نمای داخلی آن قطعه ساخته می شود. به عنوان مثال نمایش اینکه در یک قطعه صنعتی چه قطعاتی وجود دارد.. بنابراین شرکت های صنعتی تصمیم به ساخت ماکت قطعات خود می گیرند.
همانطور که در تصاویر فوق مشاهده نمودید ، ماکت موتور توربو جت در سایز بسیار کوچک تر و قابل حمل آن ساخته شده است و در تصویر دیگر ، پوسته ماکت با یک برش ایجاد شده ، توانایی نشان دادن نمای داخلی را به وجود آورده است. وزن واقعی این موتور ها بالغ بر 4 تن می باشد.
ماکت های صنعتی سایت کارخانه : از آنجایی که اکثر کارخانه های بزرگ به دور از دفتر مرکزی خود قرار دارند ، مدیران ستادی تصمیم به ساخت ماکت مجموعه کارخانه خود می گیرند تا مدل کوچک شده آن را در دفترمرکزی داشته باشند و در بازدید ها نیازی به طی مسافتی طولانی برای مشاهده کارخانه نیست. همچنین در صورت بازدید مقامات یا مهمان خارجی ، لزومی به بازدید مستقیم تمام بخش ها وجود ندارد و با رویت ماکت می توان تمام مجموعه را با یک نگاه به نمایش قرار داد.
تصاویر فوق مربوط به یک نیروگاه و شرکت نفتی می باشد . که ماکت نیروگاه در دفترمرکزی قرار دارد و دیگری در محل خود کارخانه و دیگر نیازی به نشان دادن تمام بخش های کارخانه به بازدیدکنندگان نیست و با یک دید کلی می تواند تمام مجموعه را به نمایش گذاشت.
ماکت های معماری : ماکت های معاری برای اهداف متنوعی ساخته می شوند که عمده ترین آنها عبارتند از : 1- ایجاد یک شو روم (show room ) به جهت نمایش توانایی های شرکت ساختمانی و دیگر لزومی به انتقال مخاطبان به محل احداث پروژه نیست و مدیران شرکت ها می توانند توانایی های خود را در دفترمرکزی خود به نمایش بگذارند. همانند شو روم شرکت پارامیس پاراک که در دفتر مرکزی این شرکت ، تمامی پروژه های احداث شده این شرکت ، ماکت آن ساخته شده است.
2- قبل از احداث پروژه ، کارفرما به جهت جلوگیری از محاسبات اشتباه ، تصمیم به ساخت ماکت می گیرد تا در صورت بروز اشتباه ، در مقیاس کوچک تر و هزینه بسیار پایین تر متوجه این اشتباهات گردد. زیرا که هزینه ساخت ماکت ، به مراتب بسیار کمتر از ساخت واقعی پروژه می باشد.
ماکت های هدیه : ماکت های هدیه یا gift در سایزهای کوچک ( نهایتا 30 سانت ) ساخته می شوند. این ماکت ها به جهت هدیه به کارکنان یک شرکت ، هدیه به مشتری های خاص ، قرار دادن بر روی میز مدیریت ، قرار دادن بر روی میز شعب و نمایندگی های یک شرکت استفاده می گردد. همانطور در که در تصویر ذیل مشاهده می کنید ، ماکت موتور توربین گازی می باشد در سایز 27 سانت.
ماکت های توپوگرافی : ماکت های توپوگرافی در مقیاس های بسیار بزرگ همچون 1/1000 تا 1/10000 و یا بیشتر نیز ساخته می شوند . اما کاربرد این ماکت ها در چیست : ماکت های توپوگرافی به جهت نمایش دادن یک منطقه بسیار بزرگ با اهدافی همچون نظامی ، امداد و نجات کوهستان ، مناطق زلزله ، کوهستان های حساس و... ساخته می شوند. در تصویر پایین ، ماکت محدوده شهر رامسر ساخته شده است. مقیاس این ماکت 10000/1 می باشد که تمامی محدوده شهر همچون ، فرودگاه ، جنگل ، دریا ، شهر بازی ، جاده های اصلی و فرعی به نمایش درامده است.
ماکت های تبلیغاتی : ماکت های تبلیغاتی ، ماکت های هستند که معمولا در سایز های بزرگتر و چندین برابر سایز واقعی ساخته می شوند تا از فاصله دور به آسانی قابل روئیت باشند و چشم بازدید کنندگان را از فاصله به خود جذب کند.
ماکت های هوشمند:
ماکت های هوشمند آخرین تکنولوژی در صنعت ماکت سازی می باشند که کنترل ماکت در اختیار اپراتور ماکت می باشد و نحوه عملکرد آن بدین شکل می باشد که اپراتور ماکت می تواند نورپردازی ها و یا نمای داخلی را جهت نمایش مدیریت کند.. می توانید درهای اصلی را با استفاده از ریموت باز یا بسته کنید و حتی نمای داخلی یک پروژه را در صفحات دیجیتالی همچون all in one به نمایش بگذارید. ماکت هوشمند ساختمان کوهستان و چناران و همچنین پروژه شاپرک که شرکت ماکت سازی مهرگان آن را ساخته است، از جمله ماکت های هوشمند می باشند.
دستگاه all in one
طراحی ماکت های هوشمند مهرگان برگرفته از یک بُرد سخت افزاری اختصاصی ماکت می باشد که برنامه نویسی آن توسط تیم مهرگان انجام می شود. در پایین هر میز ماکت یک بُرد الکترونیکی قرار دارد که مدیریت نورپردازی و نمایش قسمت های داخلی ساختمان برعهده آن می باشد.
نوع دیگری از ماکت های هوشمند وجود دارد که ترکیبی از ماکت فیزیکی و انیمیشن می باشد. در این نوع از ماکت های هوشمند ، تمام اتفاقات و سناریو یک طرح با استفاده از انیمیشن بر روی ماکت فیزیکی به نمایش گذاشته می شود. دو طرح خلاقانه ای که شرکت مهرگان آن را ساخته است مربوط به پروژه شاپرک و پژوهشگاه صنعت نفت می باشد. برای مشاهده عکس و فیلم های این نوع از ماکت هوشمند بر روی لینک زیر کلیک کنید.
ماکت انیمیشن پژوهشگاه صنعت نفت :
نحوه عملکرد سناریو پژوهشگاه صنعت نفت
شرکت ماکت سازی مهرگان در سال های 2015 و 2016 با ارائه طرح شاپرک برنده مدال نقره در مسابقات A' Design Awards شد.
ماکت انیمیشن شاپرک :
نحوه عملکرد ماکت انیمیشن شاپرک
ماکت آفرینش داراباد :
ماکت کوهستان:
امروزه بسیاری از شرکت های ساختمانی و صنعتی از پروژه های خود و کارخانه هایشان ماکت می سازند. اما واقعا چه نیازی به ماکت یا مدل وجود دارد؟ نسل جدید ماکت های هوشمند چگونه عمل می کنند؟
در این یادداشت سعی شده است تا به معرفی ماکت های هوشمند بپردازیم.
:ماکت هوشمند چناران
در ابتدا به تعریف ماکت نیاز داریم: ماکت، بازسازی پدیده های ساخت انسان یا پدیده های طبیعی هستند که در ابعاد کوچکتر یا بزرگتر از نمونه واقعی ساخته می شوند.
ماکت یا مدل ها نمایش فیزیکی یک شی را با دقیق ترین روابط ممکن با حالت فیزیکی به تصویر می کشند. درواقع مدل ها نماینده یک شی بزرگتر یا کوچکتر از حالت واقعی هستند.
انواع ماکت :
ماکت ها بر حسب کاربردشان انواع مختلفی دارند. از جمله : ماکت های معماری و شهرسازی ، ماکت های تبلیغاتی ، توپوگرافی ، دانشجویی ، صنعتی و ماکت های هوشمند و...
ماکت های هوشمند:
ماکت های هوشمند آخرین تکنولوژی در صنعت ماکت سازی می باشند که کنترل ماکت در اختیار صاحب ماکت می باشد و نحوه عملکرد آن به این صورت می باشد که شما می توانید نورپردازی ها را به صورت جداگانه روشن یا خاموش کرده. یعنی شما تمایل به نشان دادن نقطه خاصی از ماکت را با نور دارید و بقیه قسمت های ماکت را که نمی خواهید نمایش دهید خاموش نگه می دارید. می توانید درهای اصلی را با استفاده از ریموت باز یا بسته کنید و حتی نمای داخلی یک پروژه را در صفحات دیجیتالی همچون all in one به نمایش بگذارید. ماکت هوشمند ساختمان کوهستان و چناران و همچنین پروژه شاپرک که شرکت ماکت سازی مهرگان طرح آن را ساخته است، از جمله ماکت های هوشمند می باشند.
all in one دستگاه
طراحی ماکت های هوشمند مهرگان طرح برگرفته از یک بُرد سخت افزاری مخصوصِ ماکت می باشد که برنامه نویسی آن توسط تیم مهرگان طرح انجام می شود. در پایین هر میز ماکت یک بُرد الکترونیکی قرار دارد که مدیریت نورپردازی و نمایش قسمت های داخلی ساختمان برعهده آن می باشد.
نوع دیگری از ماکت های هوشمند وجود دارد که ترکیبی از ماکت فیزیکی و انیمیشن می باشد. در این نوع از ماکت های هوشمند ، تمام اتفاقات و سناریو یک طرح با استفاده از انیمیشن بر روی ماکت فیزیکی به نمایش گذاشته می شود. دو طرح خلاقانه ای که شرکت مهرگان طرح آن را ساخته است مربوط به پروژه شاپرک و پژوهشگاه صنعت نفت می باشد. برای مشاهده عکس و فیلم های این نوع از ماکت هوشمند بر روی لینک زیر کلیک کنید.
مصاحبه A’DESIGN AWARD&COMPETITIONبا کسری فرزام
مسابقه “آ دیزاین” A’ Design Award بزرگ ترین و مطرح ترین جایزه بین المللی دیزاین در دنیاست. هر ساله نمایندگان خلاق در زمینه های مختلف برای اعتبار، افتخار و شناسایی سالانه رقابت می کنند. تا بحال کمپانی های مطرحی چون یاهو yahoo، نایک Nike ، کوکاکولا CocaCola و سامسونگ Samsung در آن موفق به دریافت جایزه شده اند.
دنیای طراحی با وسعتی که دارد، دائماً در حال توسعه و پیشرفت می باشد. در نتیجه طراحان به دنبال قدرت نمایی خلاقیت های خود در عرصه جهانی می باشند.
شرکت مهرگان طرح با چشم انداز توسعه بازار خود به مرزهای اروپا ، قدرت نمایی در کیفیت و دقت در این مسابقات شرکت کرد.
مهرگان طرح با به نمایش قرار دادن پروژه شاپرک توانست مقام دوم معتبرترین مسابقات طراحی را کسب کند.
در ادامه مصاحبه خبرنگار A’DESIGN AWARD&COMPETITION با کسری فرزام را خواهید خواند.
ایده اصلی و الهام بخش در طراحی شما چگونه شکل گرفت ؟
ترکیب رسانه های دیجیتال با اشیاء فیزیکی (مدل مقیاس) به شیوه پویا و دینامیکی
تمرکز اصلی شما در طراحی این کار چیست؟ هدف اصلی که شما برای رسیدن به آن می خواستید چه چیزی بود ؟
در این پروژه ما حدود 9 سناریو مختلف و برخی داده های آنلاین و خارجی را داشتیم. ارائه این داده های بسیار زیاد به طوری که توجه کامل مخاطب همراه باشد، کار بسیار سختی بود. ما باید هر نوع حواس پرتی را از بین ببریم.
برنامه های آینده شما برای مسابقات A’DESIGN AWARD چیست ؟
این یک محصول ساده نیست. در واقع ما این کار را به عنوان یک پلتفرم می بینیم. امکانات ارائه بی پایان هستند. از یک مدل واحد به یک اتصال بسیار پیچیده بین برخی از مدلها می توانیم تعداد زیادی اطلاعات را در یک پلت فرم به نمایش بگذاریم. ما برخی از مشتریان جدید داریم و بسیار علاقه مند به داشتن این پلتفرم هستیم. و در حال حاضر در ارائه محصولات صنعتی کار می کنیم.
طراحی این مفهوم خاص چه میزان به طول انجامید ؟
تمامی این پروژه در 5 ماه انجام شد.
چرا این مفهوم خاص را طراحی کردید؟ آیا این طرح سفارش گرفته شده بود یا تصمیم به آن الهام بخش خودتان بود ؟
این نسخه دوم از یک مدل پویا برای ارائه وظایف پیچیده ای است که توسط "شاپرک" انجام می شود. در آخرین مدل هیچ ارتباط تعاملی بین مخاطب وجود نداشت و تنها تعدای سناریوی ثابت وجود داشت. بعد از آخرین مدل ارسال شده شاپرک ، تصمیم به ساخت این مدل گرفته شد.یک مدل تعاملی و آنلاین.
آیا طراحی شما توسط یک شرکت دیگر تولید و یا استفاده می شود؟ برنامه ای برای فروش یا اجازه حق تولید دارید ؟ یا قصد دارید خودتان را به کار خود بسپارید؟
این پلتفرمی که ساخته ایم به سفارش نیازهای متنوع مشتریان می باشد.
دلیل ساخت این پروژه چه چیزی بود؟
ما معتقد به بیشترین انتقال اطلاعت در کمترین زمان ممکن هستیم. به دلیل پیچیدگی هر سناریو ، یک انیمیشن ، برنامه یا مدل فیزیکی به تنهایی کافی نبود. ما این رسانه ها را برای رسیدن به یک تجربه کامل ترکیب کردیم.
آیا طرح یا طراحی وجود دارد که شما از او تاثیر گرفته باشید ؟
مصطفی اروند یکی از بهترین طراح هایی است که تا به حال دیدم. او برخی از بخش های این پروژه را طراحی کرد. مهرگان طرح بسیار مشتاق کار کردن با بهترین ها می باشد. ما یک تیم طراحی بسیار خوب داریم و با برخی از بهترین معماران و طراحان کشور همکاری می کنیم.
چگونه نام این طرح را انتخاب کردید ؟ معنی این مفهوم چیست ؟
شاپرک نام یکی از شرکت های ایرانی می باشد که مخفف شبکه الکترونیکی پرداخت کارت می باشد که الهام گرفته از نام نوعی پروانه می باشد و در واقع یکی از جالب ترین اختصاراتی می باشد که شنیده ام.
از چه ابزارهایی برای طراحی این پروژه استفاده کرده اید ؟
ما از نرم افزار و طرح های زیادی استفاده کرده ایم همچون : Adobe photoshop ، illustrator ، After effect ، cinema 4d ، unity,solid work,keyshot,autocad and corel draw .
منحصر به فرد ترین جنبه طراحیتون چه بود ؟
تعامل و به روزرسانی از داده های آنلاین و تجسم داده ها در زمان واقعی.
چه افرادی در طراحی با شما همکاری داشته اند؟ آیا شما با افرادی که مهارت های فنی و تخصصی دارند کار کرده اید ؟
اعضای تیم مهرگان طرح : محمد باقر فرزام، مدیر خلاقیت عادل فرزام ، سازنده مدل تینا یارقی، سازنده مدل علی سالم، برنامه نویس عرفان سلطانی، طراح گرافیک امیرحسام میرصادقی، انیمیشن ساز آنیا فولادی ، عکاس مصطفی اروند ، طراح محصول نگار رادفر ، طراح گرافیک علی فرزام ، عکاس و طراح حدیث رشوند.
همچنین ما از تیم نظارتی شاپرک تشکر می کنیم. محسن غدیری مدیر عامل شركت شاپرک که باور به تیم جوان ما داشت.
سیامک آزادی که دیدگاه عالی در مورد محصول نهایی داشت. حسن صحرا پور، معاون فنی شاپرک که بدون حمایت بی نظیر آنها به ثمر رساندن این طرح یر ممکن بود.
نقش فناوری در این طراحی خاص چیست؟
ما از فناوری های جدید در تمام بخش های مختلف استفاده کرده ایم. بیش از 10 نرم افزار متنوع، برش لیزری، سی ان سی و پرینت 3بعدی و... استفاده شده است.
آیا طرح شما از اطلاعات تحقیق تحلیلی تاثیر گرفته ؟برای انجام این طرح چه نوع تحقیقی انجام دادید؟
یکی از اهداف اصلی این محصول تجسم اطلاعات از پایگاه داده های آنلاین در زمان واقعی است.
برخی از چالش هایی که در طراحی یا تحقق مفهوم شما با آن روبرو شدید چیست؟
تجسم داده های بسیار زیاد و به ترتیب قرار دادن آن کار ساده ای نبود و به دلیل کمبود برخی از ماشین آلات فنی در ایران ما زمان بسیار سختی داشتیم.