چرا ماکت؟

امروزه بسیاری از شرکت های ساختمانی و صنعتی از پروژه های خود و کارخانه هایشان ماکت می سازند.
اما واقعا چه نیازی به ماکت وجود دارد؟
در این یادداشت سعی شده است تا دلایل نیاز به ماکت را عنوان کنیم.
در ابتدا به تعریف ماکت نیاز داریم: ماکت، بازسازی پدیده های ساخت انسان یا پدیده های طبیعی هستند که در ابعاد کوچکتر یا بزرگتر از نمونه واقعی ساخته می شوند.
خب ، حال بپردازیم به اهداف ساخت ماکت و اینکه در کجاها نیاز می شود.
ماکت ها با اهداف متنوعی ساخته می شوند. همچون: تبلیغاتی، ارائه رزومه، برندسازی، نمایش فیزیکی پروژه های ساخته نشده یا در حال ساخت به منظور تصور و درک بهتر مخاطبان، نشان دادن نمای کلی پروژه ها در یک نگاه، نمایش محصولات ویژه و خاص در نمایشگاه ها به منظور جلب توجه و برجسته کردن محصولات جدید خود و... می توان از ماکت استفاده کرد.
اما اصلی ترین دلیل استفاده از ماکت این می باشد که: در زمان طراحی یک ایده، به منظور تسهیل درک و فهم صحیح از ارائه کار به مخاطبان خود می توان از ماکت استفاده کرد. زیرا همواره دیدن بهتر از شنیدن است.
ماکت ها فقط سایز کوچک شده پدیده ها نیستند ، ماکت ها می توانند بزرگتر از حالت واقعی سوژه باشند. مثل ساخت ماکت شکلات به اندازه 50 برابر بزگتر از حالت واقعی آن، به جهت نشان دادن محصول خود در غرفه های نمایشگاهی. این کار برای جلب توجه مشتری ها و بازدید کنندگان به جهت افزایش فروش می باشد( تکنیک تبلیغاتی جلب توجه.)
همچنین شرکت های ساختمانی به منظور نشان دادن رزومه کاری خود در دفاتر شرکت موزه ای را ایجاد می کنند و ماکت پروژه های خود را در آن قرار می دهند تا دیگر مشتری های خود را به محل احداث شده پروژه های قبلی برای تماشای نمونه کارهای خود جابجا نکنند. در واقع با این کار شکل بازاریابی از حالت املاکی خارج خواهد شد.
یکی دیگر از نیازهای داشتن به ماکت، در نمایشگاه ها احساس می شود. از آنجایی که ماکت سبک و قابل حمل می باشد شرکت ها در غرفه های خود به نمایش نمونه کارها و پروژه های خود در سایزهای کوچک و قابل حمل می پردازند و مشتریان می توانند توانمدی های آن شرکت را نظاره گر باشند. در واقع با این امر شرکت ها رزومه کاری خود را با بهترین حالت ممکن بر روی یک میز کوچک به نمایش در می آورند.

بازدید 3105 بار